Ритуали и молитви за успех

Преглеждане на 3 раздела отговори
 • Автор
  Публикации
  • #7788
   loveforever
   Участник

   Здравей, мила Алена!
   Радвам се, че има форум, в който може да се задават различни въпроси и да получават отговор от теб.
   През последното лято прочетох няколко книги във връзка със човешкото здраве, в които се говори и за молитвата и нейния изцелителен ефект върху човек. Направи ми впечатление, че се разяснява за молитвата най-вече в личен план, тоест не се съобщава за това, дали можем да насочим молитвата към други хора и така да помогнем за здравето, успеха и благополучието им. Може би ще те изненада въпросът ми. Интересува ме дали чрез ритуали, молитва или по някакъв друг начин може да се помогне на спортен отбор да тръгне напред, да подобри успеваемостта си, да се класира в челните места и да радва повече феновете си. В една от прочетените от мен книги авторът твърди, че например не е възможно чрез молитва да се помогне на отбор да спечели купа или да стане шампион. Според същия автор молитвата трябва да бъде насочена към успех, благоденствие, мир, разбирателство и хармония в света, а не към конкретен случай, като този, който посочвам. Ако има нещо, което може да се направи от обикновен фен като мен, моля те да ми го посочиш. Интересуват ме само евентуални ритуали, които водят до положителни резултати без да накърняват живота и здравето на когото и да било. Ако смяташ въпроса ми за незначителен, съжалявам за това и ще те разбера, ако го пренебрегнеш.
   Фенството е странно явление. Любимият отбор и неговите успехи далеч не са от голяма важност, има толкова по-значими неща, например живота, здравето и щастието на любимите ни хора, стремежа да бъдеш полезен, да постигнеш мъдрост, да придобиеш познание и да осъзнаеш истинските ценности в живота.
   Може би това е една от слабостите в съвременния живот, привързаността към даден отбор, от когото често зависи настроението и оптимизма ни, без, разбира се, да губим чувството си за реалност и това да се отразява на приятелството, качеството на труда, на учението и на грижите, които полагаме за себе си и любимите си хора.

   Желая ти здраве, Алена!

   С уважение: Алекс

  • #7835

   Здравей, Алекс!

   Ритуали за успех има, но те са свързани с конкретни действия и събития, а не с глобални проблеми на човечеството, на държавата, на даден народ.
   Молитвата не може да помогне за успех, за първенство, за просперитет, да не говорим, че е в пълно плотиворечия с незримия свят да бъде изричана молитва свързана с материално благополучие.

   За да се помогне на любим отбор да спечели, на първо място е редно да има разбирателство между феновете и липса на желание да се стига до физическа разправа с феновете на другия отбор, дори и ако резултата не се харесва на едната група. Тази фенска мъст води до провали на следващите мачове не само на губещия, а и на печелившия отбор. Феновете могат да създадат мощна положителна мисъл форма и да помогнат на своя отбор, но тук пак опираме до феномена, че ако липсва негативизъм мисъл-формата ще помогне, ако обаче има негативизъм към другия отбор – шанс за успех, дори и ако са орисани да го имат – ще липсва, защото именно феновете ще провалят своите любимци.
   Поздрави
   Алена

  • #7841
   loveforever
   Участник

   Мила Алена, благодаря от сърце за отговора!

  • #8073

   Успешна Нова година на теб!
   Алена

Преглеждане на 3 раздела отговори
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.
error: Защитено съдържание!