Реклама

Мистерията астрален близнак

От ляво:25 октомври / От дясно: 25 октомври, шест години по-късно

Повод отново да говорим за темата „астрален близнак“ беше въпросът, свързан с твърдението на читателка на списанието, че с брат й са астрални близнаци. Вече съм се убедила, че в България всички претендират за знания, въпреки, че невинаги са убедени в правотата им или защото не са прочели дебелите книги, а са се доверили на нечии приказки, или защото просто искат да блеснат пред по-знаещите и да ги впечатлят с термини. Приемам и разбирам, че хора неспециалисти в астрологичното знание могат и да се объркат, имайки предвид и онова, което можем да прочетем във вестниците. Ако говорим за някакво малко вестниче, където всеки може да намери поле за графоманство, има оправдание. Но когато заблудата тече с години от страниците на един от най-големите вестници – „24 часа“, това би трябвало да е недопустимо. Във вестника има рубрика „Астрални близнаци“, в която се представят по двама души, при които има съвпадения на деня и месеца на раждане. Годината по правило е различна. Мисля, че това е една от причините за заблудата що е това астрален близнак сред обществото. Дали вестникът не се е допитал до своя астролог или въпреки него използват за ефектно звучене погрешното наименование не знам.

Тази читателка и брат й са родени на една и съща дата – 25 октомври, но с разлика от скромните 6 години (вижте снимката по-горе). Колкото и да ми се иска да се впечатля, че са астрални близнаци и имат едва ли не еднаква съдба, няма как да се получи. Видно е и от звездните им карти, които са очевидно различни.

Що е астрален близнак

Наслушах на твърдения в националните медии – електронни и печатни, че Надежда Михайлова имала астрален близнак само защото били родени в един и същ ден. Годината е различна, но какво ли значи някаква си година?! Друг някой пък, за да покачи самочувствието си по скалата на духовността, обяви, че Папа Йоан-Павел Втори е астрален близнак с всички хора, родени на 18 май 1920 година. Това твърдение сякаш е по-близо до истината от първото, но, уви, също е толкова невярно.

Астрални близнаци са единствено хората, които са родени не само в един и същи ден, един и същ месец, една и съща година, НО И В ЕДНА И СЪЩА СЕКУНДА. ПОСЛЕДНОТО Е ОСОБЕНО ВАЖНО УСЛОВИЕ ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА АСТРАЛНИ БЛИЗНАЦИ.

Причината е във факта, че тогава планетите са не само с еднакво разположение на небосклона, а и домовете и асцедентът са еднакви. За тези хора може да се каже, че са астрални близнаци с еднакви характеристики, заложени от Слънчевия, изгряващия знак и аспектите между планетите, а също от житейските периоди, вибрациите на деня на раждане и Съдбовния път. Единственото различие между тях са имената им, които могат да влошат или подобрят останалите вибрации. Те си приличат и на външен вид, имат заложени еднакви болести, но дали ще боледуват от тях зависи от все пак различната карма, натрупана в предишните им прераждания.

Биологичните близнаци не са астрални близнаци

Биологичните близнаци – еднояйчни или двуяйчни – не са астрални близнаци, защото се раждат винаги с няколко минути разлика. При повечето от тях асцедентът също е еднакъв, както и житейските периоди, но те, дори и приличащите си като две капки вода, имат различни характери, определящи различна Съдба, различен път на развитие, различна карма, която всеки сам твори. Те притежават силно развита интуиция, която им помага да затъват в чувствата и проблемите на другата половинка дори и когато са на голямо разстояние един от друг.

Астралните близнаци в повечето случаи не се познават. Не контактуват телепатично, но често чуваме от хората, които ни познават, че са видели някъде жена или мъж, който така ни прилича, че са го сбъркали с нас самите. И нека повторя в заключение, че хора, даже и кръвни роднини, които имат съвпадение единствено в дата и месеца си на раждане, не са астрални близнаци.

Звездни карти на астрални близнаци

На снимката по-горе виждате звездни карти на трима души от двата пола, които са астрални близнаци. Родени са в един и същи ден, месец, година, час, но в различни точки на планетата. Техните хороскопи са почти идентични, разликите са в нюансите.

Пример за грешка:

Джон Атанасов – създателят на съвременния компютър, роден на 4 октомври 1903 г.
Здравко Здравков – вратар на националния отбор по футбол, роден на 4 октомври 1970 г.

Според общоприетите разбирания тези двама души, родени през интервал от 67 години, са астрални близнаци. Напълно погрешно мнение.


Други статии от същата категория...

 • Всички неподписани статии, астрологичен, номерологичен, политически хороскоп и лунен календар са авторски материали на Светлана Тилкова.

  На всички, които черпят от извора на списание "Kармичният кръг", напомняме, че е коректно да ЦИТИРАТ ПЪРВОИЗТОЧНИКА.
Светлана Тилкова - Алена

Автор:

Написани материали:

264


Кратка биография:

Светлана Тилкова е редовен член на Германския съюз на астролозите (DAV) от октомври 1999 г. Член е на Интернет общество - България от 2001 година. От юли 2006 г. е член на Световната астрологична асоциация (ISAR), а от 3 декември 2011 г. е първи председател на Международният приятелски кръг на DAV в България. --- Svetlana Tilkova on Google+


Свържи се с автора

2 отговора за “Мистерията астрален близнак”

 1. Vote -1 Vote +1
  Vladi_Lazarov
  | коментари (1)
  23 юни 2012 в 11:05

  Здравейте Алена,

  Бихте ли ми отговорила на въпроса защо близнаците родени с няколко минути разлика, имащи еднакви асценденти и планетите – сигнификатори на родителите им са на едни и същи места в картите им и сътветно сключват еднакви аспекти, са съвсем различни като характери и като съдби ?

  • Светлана Тилкова - Алена
   Vote -1 Vote +1
   Светлана Тилкова - Алена
   | коментари (280)
   16 юли 2012 в 13:51

   Причината е в кармичната обвързаност с миналите им прераждвания, а също така и в различните им имена. Ако кармата на единия е била чиста от грешки, а на другия – изпълнена с негативи, дори и ако са родени на дата на кармична отплата, единия плаща, а другия живее щастливо.

   Поздрави и весело лято

   Алена


Вашият коментар

Трябва да влезете в акаунта си за да оставите коментар.