Реклама

Категория | Интервюта

Алена: Февруари 2014 – време за безредици, Цветлин Йовчев трябваше да е премиер

  • Интервю на Марина Христова в. "Ретро"

Алена: Февруари 2014 – време за безредици, Цветлин Йовчев трябваше да е премиер

Светлана Тилкова – Алена, е родена под знака на Водолея. Тя безпогрешно разгада бъдещето на последните няколко правителства. Интересна е прогнозата й за близките месеци и години и дали България най-сетне ще се измъкне от дългата икономическа криза.

Бойко Борисов няма шанс за втори мандат

Очаквайте още „бушони“ като Xpиcтo Бисеров

Ще се aктивиpaт свлачищата по морския бряг

- Алена, какво показва хороскопът на правителството?

- 2014-а е годината на Нептун. Той оказва влияние върху цяло поколение заради продължителния си престой в един и същ зодиакален знак. Нептун управлява историческите събития, случили се в годините, в които властва планетата. 2014 г. изисква да осъзнаем, че сами тласкаме родината си към гибел. Предупреждавам правителството на България, че през януари ще бъде поискана услуга от чужбина. Тя обаче ще доведе България до икономически загуби. През февруари не бива да сме полезни на други държави заради техни бедствия, защото ще се окажем без финансова стабилност. Неслучайно цитирам тези два месеца, особено февруари. Защото последиците от действията на правителството през този месец, ако са в ущърб на България, ще донесат беди за години напред.

Колкото до хороскопа на правителството на Пламен Орешарски, още при създаването му тълкувах звездните аспекти ясно и категорично: Каквито и опити да прави, каквото и да чуваме и да ни се декларира, то работи срещу интepecитe на България и в нейна вреда. В случая партийната принадлежност няма никакво значение.

- Кога ще има нови парламентарни избори?

- За зла участ това правителство е подвластно на един звезден аспект – опозиция между Хирон и Уран, който съществува в личните хороскопи на повечето от министрите в кабинета Орешарски. Противопоставянето на Хирон с Уран води до категоричен застой и опит за връщане към отдавна отминало време. Държа да подчертая, че колелото на историята се върти, но, за разлика от планетите, няма ретроградно движение. Движи се само напред. Връщане назад е невъзможно.

Ако сегашното правителство промени курса си на управление, може и да няма предсрочни избори. Но понеже всички хубави промени ще си останат в сферата на желанията, не е изключено правителството да подаде оставка през февруари, месец на ретроградния Меркурий. А през май да има нови избори. Само че този месец не е подходящ за целта. Сблъсъкът между достойнството на народа и надменността на политиците, забравили откъде са тръгнали, може да доведе до безредици. И до по-лошото: отказ на избирателите да дадат вота си, дори и ако бъде прието задължителното гласуване.

- Кой има най-голям шанс да спечели изборите?

- След като в България има 200 партии, такава прогноза е невъзможна. Не си струва усилията, а и не се знае датата за бъдещия вот.

- Виждате ли Пламен Орешарски пак начело на правителство? А Бойко Борисов, който си точи зъбите за властта, ще го огрее ли късметът?

- Личният хороскоп на Пламен Орешарски разкрива категорично, че той няма качества за министър-председател. За да не бъда обвинена в пристрастие, ще кажa, че хороскопът на който и да е човек е следствие от датата му на раждане, а не от политическите му пристрастия. Ако Орешарски все още продължаваше да бъде част от СДС, звездната му карта с нищо нямаше да се промени. Той е начело на правителството, защото е удобен и манипулируем. Ако настоящата коалиция искаше да работи наистина в полза на народа, щеше да припознае за премиер Цветлин Йовчев.

Що се отнася до Бойко Борисов, знам, че ако бяхме в нормална държава, той сега щеше да е министър-председател на коалиционно правителство. Защото ГЕРБ спечелиха най-много гласове на изборите. Но тъй като у нас нищо не е нормално, и неговите реакции след вота бяха погрешни. Те доведоха до настоящата ситуация. Бойко Борисов проигра изключително наивно отличните си шансове за втори мандат.

- Според вас има ли бъдеще политическият проект на Николай Бареков?

- Не такова бъдеще, за което той си мечтае! Повече от нелепо е да обявиш създаването на движението си в лична година на трудности, породени от странични и неочаквани фактори, в месец на неподходящи контакти и в ден на глобална промяна, която заради личната година и месеца може да се окажe негативна. За да кажа какви са неговите политически шансове, трябва да има регистрирана партия, но засега добре изпълнява ролята си на удобен някому човек.

- Веднъж споменахте, че ни очакват още политически сътресения като с бившия депутат Христо Бисеров?

- Да. В нашата държава политиката е най-късият път към „законното“ забогатяване. Ясно е, че ще има още „бушони”.

Жалко е, че информацията за стореното от този човек дойде от чужда държава. И също тъй недостойно е, че някой предател, който би трябвало да пази достойнството на България, го предупреди достатъчно рано, за да остане ДПС чисто като сълзица.

- Ще спрат ли раздорите в Българската православна църква?

- Няма да спрат! Смущава ме липсата на елементарно достойнство и страх от Бога, на когото са се врекли свещениците. Някои са намерили зад манастирските стени сладострастно скривалище за своите пороци и мързел.

Големият проблем е, че нашата Църква работи като търговско дружество, митрополитите ни ласкаят егото си с лукс, незаслужен с техния труд. Мисля, че настоящият патриарх трудно би се справил с търговците в храма.

- Задават ли се тежки земетресения по нашите земи? А наводнения?

- Земетресения е невъзможно да бъдат изчислени по методите на нумерологията и астрологията. Но нека не забравяме, че Нептун е на своя трон в зодия Риби. И няма да ни спести наводненията, допуснати заради нашата немарливост и непочистените речни корита. През март и април 2014 г. е възможно активирането на свлачища по морския бряг и по бреговете на реките, които могат да повлекат и незаконно построени къщи заедно с техните обитатели.

- Докторите очакват опасен грип. Ще има ли много смъртни случаи?

- Смъртните случаи ще са толкова, колкото бяха при птичия и свинския грип. Така че няма причина за пaникa.

Не са изключени прояви на инфекциозни заболявания, водещи до усложнения и заради липса на достатъчно лекарства.

- Слави Трифонов или Бойко Борисов ще минат ли най-сетне под венчило?

- Дали двамата или един от тях ще мине под венчило, е Божа работа. Аз лично се съмнявам. Ще бъда искрено изненадана, ако сега, когато и двамата са в лични години на самота и себеанализ, когато са длъжни да преосмислят живота си и допуснатите грешки, се решат на брак. Но знам ли? Съдбата може да ги срещне с жена, готова да се обезличи, да се превърне в тяхна сянка и да жертва собственото си развитие само за да грее в ролята на брачна половинка. Но ми се струва малко вероятно…

- Кои ще са най-лошите месеци за България?

- От януари до май 2014 и от септември до края на следващата годината на България и на народа ни няма да е лесно, ако сме пасивни и продължаваме да проявяваме търпимост към случващото се. С надеждата, че като си мълчим, то ще се оправи. Без да търся политическа вина и да изпадам в партийни пристрастия, мога да бъда категорична, че от средата на 2013 г. България върви надолу и това надолу съгласно астрологичните аспекти ще продължи и през 2014 г. Но без обещания, че от 2015-а страната ни ще тръгне нагоре.

  • Интервюто е публикувано във в-к. "Ретро" на 05.12.2013 г.

    На всички, които черпят от извора на списание "Kармичният кръг", напомняме, че е коректно да ЦИТИРАТ ПЪРВОИЗТОЧНИКА.

Вашият коментар

Трябва да влезете в акаунта си за да оставите коментар.