Реклама

Категория | Интервюта

Светлана Тилкова – Алена: 2013 няма да е лесна

 • Интервю на: Цветана ПЕШУНОВА, в. "Уикенд"

Светлана Тилкова – Алена: 2013 няма да е лесна

Годината е подвластна на Венера – планетата на любовта
Патриарх Максим няма да се прероди скоро
Дядо Николай е най-подходящ да оглави църквата
Има шанс ГЕРБ да вземат втори мандат

Светлана Тилкова – Алена е ненадмината у нас в изготвянето на xopocкопи. Прогнозите й за бъдещето са навсякъде – по телевизията, по страниците на вестниците и списанията. Чаровната дама е и единственият специалист в света по кармична астрология, което я прави още по търсена сред онези, които искат да научат какво ги чака.

Тези дни се свързахме с Алена и я разпитахме за новата 2013 година. Освен че ни изложи подробно вижданията си за следващите 12 месеца, тя ни позволи да надникнем и в личния й живот.

- Алена, как сте? С какво сте ангажирана в момента?

- Чувствам се отлично. Зад гърба ми е една изключително ползотворна година. На 21 декември бе последният ми работен ден за 2012-а. Сега е отпуската. А за да ми върви все така и догодина, започнах да пиша новата си книга, която ще бъде практически справочник по все още недостъпни за професионалните астролози потайности в астрологията.

- Каква беше за вас 2012 г.? Какво успяхте да направите и за какво не ви стигна времето?

- През 2012-а сигурно съм се срещнала с хиляди хора. Чувствам се изморена от общуване. Тъй че новата година посрещнахме двaмата със съпруга ми вкъщи. Ако трябва да дам описание на моята лична 2012-а, тя беше натоварена с работа. Естествено, не липсваха и положителни емоции – и в семейството, и свързани с дейността на клубовете, в които членувам. Издадох 4 книги, но най-много се гордея с „Уроци по карма“. Бяха нужни повече от 10 години, докато я създам в завършения й вид. За всички, които са чели „Диагностика на кармата“ от Лазарев, ще поясня, че докато при него кармичните проблеми се описват като общ фон, маркират се, без да се детайлизират, аз съм разказала на база на 144 истории кой какво кармично наказание ще получи за конкретно свое действие. Даже за неуместно направеното добро. Проведох 4 семинара на филиала на Германското астрологично дружество в България, на които изнесох 17 доклада. Като добавим и поръчките на лични хороскопи, хороскопите в сайтовете и вестниците, се оказва, че съм работила отлично.

Не ми стигна времето за толкова дълга почивка, колкото ми се иска, но пък имахме участие в събития из цяла България, които компенсираха до голяма степен любовта ми към пътуванията, най-вече зад граница.

- Каква ще бъде 2013 г. за България?

- Каквато си я направим. Нямаме причина да очакваме чудеса или злини да се стоварят върху главите ни заради нечия по-висша от земната воля и власт. Ние, с нашите действия, изпълваме със съдържание времето, отредено ни на Земята. Нумерологичните и астрологични изчисления са строго индивидуални за всеки човек, но глобалната прогноза за една календарна година и при двата вида тълкуване е носител както на добри, така и на негативни характеристики. Орисани сме да учим уроците си чрез трудностите на живота, затова от нас самите зависи каква ще бъде годината. Ако съумеем да избегнем негативните влияния на планетите, годината ще бъде хубава. Но няма да бъде лесно, защото през 2013 г. ще жънем посятото през 2012 г., много от което не беше никак добро.

2013 година е подвластна на вибрация 6 и Венера – планетата на Любовта, на обичта между хората, на брака и семейството, на благотворителността, на стремежа към хармония в отношенията. Управлява изкуството и културата, които ще изживеят своя апогей въпреки трудностите, наследени от 2012 година. Естествено, с уговорката, ако не сме забравили да се радваме на красивото в живота и в природата, вторачени в къшея насъщен.

Венера ни помага да разберем в каква среда ще живеем, за да осъществяваме целите си без проблеми, а също и за да се чувстваме добре, да не сме конфликтни и да не си печелим неприятели. Очевидно за вечно недоволните мързеливци, за хората, свикнали да крадат, прикрити зад закона, настоящето управление не е изгодно. Тъй че на парламентарните избори всеки ще се стреми да докара на власт изгодната му хранителна среда, нищо че ще бъде във вреда на България и може да блокира развитието ни.

- Ще има ли изненади на предстоящите избори?

- Изненадата ще е, ако ГЕРБ успее да състави самостоятелно правителство през 2013 г., въпреки че мимолетният шанс все още го има. Управляващата партия има само 3 месеца, за да прецени кои от министрите в кабинета не бива да остават при спечелване на нов мандат за правителството и да информират обществото кои ще са техните заместници. Безспорно неподходящите министри, за които бях категорична и през 2009 г. и не съм си променила мнението, основано на астрологично изчисление, са Тотю Младенов и Свилен Нейков. Всяка проява на егоцентризъм или повърхностност при взимане на тези важни решения ще донесе неочаквани резултати на изборите. Коалиция в управлението е като орел, рак и щука, освен ако не се открият общи цели за лично и партийно облагодетелстване. Мисля, че не това е приоритетът на ГЕРБ или поне на премиера Борисов. Не са изключени трусове сред парламентарно представените партии, особено с приближаването на изборния ден.

- Какво ще посъветвате избирателите?

- Всички ще спечелим, ако се вгледаме в себе си още в началото на 2013 г. и без да сме роби на любов или омраза към някоя партия, да преценим с разума си за кого е правилно за собственото ни благо да гласуваме. Този е начинът да продължи България по своя нов и правилен път на развитие, който да ни гарантира спокоен и сигурен живот, работа и материална стабилност, спокойствие в отношенията с държавите по света, но не веднага, а когато го заслужим със собствения си труд. Даром дава само лъжата.

- Каква е прогнозата ви за президента и Бойко Борисов?

- Президентът е избран по волята Божия съгласно моята прогноза. Надявам се да работи за България и да бъде българофил в най-крайния смисъл на тази дума, защото такова е времето – разделно. Ако предположим, че изборите ще са на 7 юли 2013 г. и премиерът Бойко Борисов не забравя, че няма как да се противопоставя на Съдбата (защото върви инатливо срещу нея през последната година), ГЕРБ имат шанс да управляват самостоятелно. Знам, че думите ми звучат шокиращо за всички, най-вече за БСП, но такива са астрологичните дадености. Има ги, но всяка дума трябва да е премерена. Съществуват звездни аспекти, които блокират прозорливостта и дават предимство на лесното поддаване на влияние, заблуди и ласкателства.

От правилното общуване на правителството с народа до март 2013 г. зависи дали изборите ще са падение или нов възход, като не забравяме, че за ГЕРБ всяка коалиция е падение. За оставащата половин година до следващите избори е невъзможно нещо глобално в българската действителност да се промени към по-добро.

- Какво ще стане в църквата? Предстои избор на патриарх…

- На 6 ноември почина патриарх Максим. Бяхме свикнали с него и го приeмахме за даденост. Какво изгуби Българската православна църква, тепърва ще осъзнаваме. Патриарх Максим освен с благия си характер се славеше и с умението си да тушира проблемите в църквата. Е, поне с един не успя да се справи. Още непреминало поклонението пред тленните му останки, уж покаялите се разколници надигнаха глас и изявиха желанието си да получат парче от имотите на българската църква. Как да им вярваш на тия свещеници? По време на разкола се клеха, че искат нов патриарх и нов синод, защото патриарх Максим бил сътрудник на Държавна сигурност и не бил избран легитимно. Сега вече него го няма. Но те не се смиряват. Защо ли? Защото искат пари и имоти, а вярата може да бъде само примамката, която да подлъгва миряните да дават още. Мога да изпитвам само омерзение към тези попове. Сигурно и Господ ги недолюбва, но няма как да им го каже.

А на българската църква сега и в следващите 20-ина години ще й бъде нужен водач фанатик на християнството, какъвто безспорно е пловдивският митрополит Николай. Този е моят астрологичен съвет.

- Смятате ли, че патриарх Максим се е преродил?

- Не се е преродил и няма да се прероди скоро, ако изобщо реши да го стори. Първо, защото душата му няма да се успокои, докато не види, че имаме нов патриарх и че разколът в църквата е приключил (което много ме съмнява, че ще се случи). Второ, защото душата му ще се стреми да помага от незримия свят за стабилизиране на българската църква, след като в своето енергийно съществуване види истини, които са му били спестявани в годините, в които е стоял начело на църквата.

- Случва ли се, когато видите нещо много лошо, да го спестявате или да го представяте по възможно най-деликатния начин?

- В хороскопа не може да се „види“ и не съществува нещо толкова лошо, че да не може да бъде споделено и преодоляно. Ако има сериозни негативни черти, които вредят, или заложени здравословни проблеми, особено ако вече са се проявили, винаги съм директна и казвам истината. Но има и съвет от мен, как да бъде преодолян съответният проблем. Само посредственият астролог може да си позволи да бъде деликатен заради страха да не си изгуби клиента. Аз не мога да си позволя деликатност, защото е вредна. Твърдя го на основата на почти 40-годишната си практика.

- Децата, родени на 1 януари 2013 г., каква съдба ще имат?

- Денят им на раждане е носител на целеустременост, амбиция и инат, който ще им вреди в отношенията, но им помага да преследват с хъс целите си. Съдбовният им път, от една страна, им дарява възможност да постигнат след години с труда си материална стабилност, а от друга страна, изисква от тях да градят само положителна карма.

Годината на Венера ще ги научи, като поотраснат, въпреки че са родени в земния Козирог, да са любвеобилни и чаровни. Ще са самостоятелни и упорити, с нетрадиционно мислене. Ще се справят идеално в областта на рекламата, продажбата на стоки чрез нови методи на представяне, дизайнерството в областта на опаковките.

- Какво означава духовното ви име Алена?

- Всъщност цялото ми духовно име се състои от 5 имена, които звучат твърде странно на български. Затова моите Тибетски учители са се съобразили с латинското значение на името, което означава хубав, светъл, защото и по-дългото и труднопроизносимо име, от което е производно Алена, означаваше светлина и любов. А и всяка буква има скрит смисъл.

Алена е съставена от А-Л-Е-Н-А:

 • Афродита, богиня на лова (но на лова на вселенското знание) и закрилница на животните (на живота).
 • Любов (вселенска любов).
 • Емоционална (чувствителна и състрадателна заради съдбовния си път).
 • Нежна.
 • Амбициозна (за да вървя без страх по пътя на духовното знание).

- Коя от зодиите ще бъде най-облагодетелствана през 2013 г.?

Отговорът на този въпрос очаквайте във втората част на интервюто с Алена в следващия брой.

 • Интервюто е публикувано във в-к. "Уикенд" на 05.01.2013 г.

  На всички, които черпят от извора на списание "Kармичният кръг", напомняме, че е коректно да ЦИТИРАТ ПЪРВОИЗТОЧНИКА.

2 отговора за “Светлана Тилкова – Алена: 2013 няма да е лесна”

 1. Ана
  +1
  Vote -1 Vote +1
  Ана
  | коментари (99)
  2 февруари 2013 в 17:28

  Дано, дано ББ и сие да четат „Кармичният кръг“ и интервютата на Алена, защото чак не искам да си мисля, какво ще е ако ГЕРБ не получи мнозинство в новия парламент!


Вашият коментар

Трябва да влезете в акаунта си за да оставите коментар.